Trump-effekten så langt.

Ganske nøyaktig to uker har gått siden enkelte våknet opp og i vantro kunne lese at Donald Trump var blitt USAs neste president. Dommedagsprofetiene har lagt seg og effektene ble ikke så store som det en del kanskje hadde sett for seg. Selv hadde jeg sett for meg større bevegelser i markedene, men det kan se ut som om investorene lærte noe av Brexit, tross alt.

Shippingaksjer har skutt i været i etterkant av valget. Trumps løfter om økt satsning på infrastrukturen i USA har satt fart på forventingene om høyere rater for spesielt tørrlast. Dette har Golden Ocean, Jinhui og Belships nytt godt av.

REC har derimot fått kjørt seg etter valget. fra 1.172 i forkant til 0.99 i
skrivende stund. Her er det frykten for handelskrig mellom Kina og USA som råder. Stakkars Ultveit-Moe; akkurat i det man begynte å se lys i tunellen i form av barrierer og subsidiering av silisium i Kina så kom Trump. Jaja..

Ellers er det ikke spesielt mye effekt på enkeltaksjer som følge av valget på Oslo Børs. Annet enn det overnevnte er det mye av det samme som de siste to årene i form av styrende faktor; oljeprisen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s