Trump-quake

USAs 45. president heter altså Donald J. Trump. En mann uten noen form for politisk erfaring ut over valgkampen.
Aksjemarkedet stuper og eksperter verden over stiller seg spørsmål på hvordan de kunne ta så feil. Folket har gitt det etablerte politiske miljøet en gigantisk langfinger.

Det store spørsmålet nå er hva som skjer fremover. Jeg skrev for en ukes tid tilbake ett innlegg om hva Trump har hintet til av økonomisk politikk. Nå når valgresultatet fra presidentvalget og til nasjonalforsamlingen er klart kan man nå begynne å se hva han faktisk kan få til. Og her er vel aksjemarkedet en ganske klar indikator på hvor usikkert det er. VIX-en gikk til himmels i natt samtidig som markedet i Asia og Europa falt kraftig. Hva som skjer når markedet åpner i USA om noen timer kan man bare undre, men de som har lagt seg short kan nok tjene gode penger i dag.

Jeg ser på dette som en fin mulighet til å vekte seg opp aksjer. Jeg tror ikke Trump får gjennomslag for de mest kontroversielle forslagene sine og jeg tror at vi på kort sikt etter at Trump er innsatt ikke kommer til å merke noe særlig forandring. Hva som skjer på lang sikt er derimot vanskeligere å si, og det blir meget spennende å se hva nattens resultat har å si for FED sin rentesetting, noe som igjen kommer til å ha stor innvirkning på markedet. Men det vi nå ser utspille seg ser jeg på som ett klassisk eksempel på overreaksjon fra investorer og mer ett ønske om å se an hvor vinden blåser enn full panikk (slik en del hevder).

Spillet mellom renter og aksjer kommer det forresten ett eget innlegg om snart.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s