Oljeservice – Har kniven nådd gulvet?

Nå som oljeprisen etterhvert begynner å vise tegn til å stabilisere seg på ett sted mellom 40 og 50 dollar fatet er begynner det å bli interessant å se på kjøpsmulighetene i oljeservice. Sektoren har fått grisejuling i takt med prisfallet, og enkelte av selskapene handles som om de skulle vært opsjoner (se f.eks. på DOF som handles på 1,08 mot over 2o for ett par år siden).

Kjøpsmulighetene i oljeservice har vært diskutert en stund, omtrent helt siden oljeprisen begynte å falle. Mange var ute og mente mye om hvor oljeprisen skulle og at det lå muligheter for store gevinster i energisektoren. Dog kom en del av disse meningene på ett tidspunkt der oljeprisen fortsatte nedover og jeg mistenker at en del har tapt en del penger på akkurat den spekulasjonen.

Så hva gjør dette tidspunktet til å kjøpe oljeservice? I mitt hode ser vi nå en mer stabil og forutsigbar situasjon i oljeprisen nå enn det man har de siste periodene. Det må legges til at det fremdeles er mye olje i markedet og at prisen sannsynligvis ikke har satt intervallet sitt helt, men  nivået virker mye mer stabilt enn det det har gjort tidligere. Bare for noen uker siden var mange i tvil om olje skulle ligge i 20, 30 eller 70 dollar fatet i nær fremtid, mens det nå virker som om 40-50 dollar fatet er realiteten vi kommer til å stå ovenfor fremover.

Da er det med en gang mer komfortabelt å ta det veddemålet som ett kjøp i oljeservice er pr dags dato. Det er fremdeles slik at jeg heller hadde sett meg etter muligheter for å komme inn på gjeldssiden i selskapene, men EK-siden ser mer og mer fristende ut. Premisset er dog at man kjøper kvalitet, da jeg tror det vil komme en runde med restruktureringer og konsolideringer der det blir “survival of the fittest”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s